De här nya snillena gör Snilleblixten 2023-2024

Skoltidningen Snilleblixten har fått en ny redaktion. Här är gänget som tar över stafettpinnen – eller snarare stafettpennan – för den anrika publikationen under läsåret 2023-2024. Säg hej till Irina, Alexandra, Jessica, Elena, Emma, Antonia, Erkki och Johan!

Med rötter som sträcker sig ända tillbaka till 1940-talet är Snilleblixten något av en institution i bygden. Skoltidningen utkom mer eller mindre regelbundet på 1940, -50 och -60-talen. Den kalvade även av sig en tradition med en Abi-tidning – en tradition som lever kvar vid vår skola.

Snilleblixten återuppstod vid Karis-Billnäs gymnasium hösten 2004. Tidningen publiceras i dag i elektronisk form på webben och har blivit en naturlig del av mediefostran vid vår skola. Det redaktionella arbetet sker i form av kurser som är ett samarbete mellan modersmål och samhällslära. Som handledande lärare fungerar Eva Westerlund-Jäntti och Jimmy Holmberg.

Redaktionen får stifta bekantskap med medievärlden på olika sätt bl.a. genom att besöka olika redaktioner, träffa journalister och fotografer.

Läs Snilleblixten