Körens skiva

Körsången i vårt gymnasium är ett relativt nytt fenomen. Gymnasiekören består av
en grupp sångglada tjejer. De har gjort succé på såväl julfester och avslutningar som vid andra tillställningar i skolan. Kören har t.o.m. uppträtt för talm
an Paavo Lipponen då han besökte KBG.

Nu är vi i ett skede av att kören har sjungit hela sommaren tillsammans med sånggruppen Karactas, som består främst av flickor som velat fortsätta som sånggrupp även efter gymnasiestudierna. Det har de gjort  i Musikinstitutet Raseborgs regi (ungdomskören Karactas). Någon av flickorna har också valt att studera sång på heltid vid musiklinjen vid Lärkkulla. Av gymnasiekören och Karactas bildades CD-kören.

Under sommarens gång med en start redan på våren har vi träffats och spelat in de låtar som vi uppträtt med på olika evenemang i skolan. Resultatet blev skivan ” Ett skolår av toner”. Som man kan höra är vi en glad skara och har roligt när vi sjunger. Denna erfarenhet har gett oss väldigt mycket både som grupp/kör och för framtiden, hela processen är ju redan en hel vetenskap…

Vi vill framföra vårt tack till tre olika håll, Kulturfonden för understödet som gjorde detta projekt möjligt, rektor Joakim Lagerbohm som tyckte vi var värda chansen att få bli förevigade (och gjorde ansökan till Kulturfonden).
Till sist men absolut inte minst Tomas Katter som skött alla inspelningar, som även spelat in alla instrument och mixat oss till en trevlig helhet osv.

Skivan innehåller 11 låtar.
Läs recensionen, Västra Nyland, fredagen den 17 december 2004.

Sanna Lindholm
Musik pedagog


Medverkande;
Jill Pihlström, Jenny Eliasson, Eva Lindström, Janiina mieronkoski, Jenny Tabermann, Daniela Forsén, Linn Jung, Jenny Lönnroth, Elin Sandholm, Tanja Erola, Elena Lönnqvist, Ulrika Långstedt, Jessica Manninen, Lotta Paakki, Mirjam Lännerholm, Eva Fyrqvist, Karin Eliasson.