Skolans äldsta bjöd på stilfullt och häftigt dansnummer

Idag (10.2.2023) firas De gamlas dag runt om i landets gymnasier, så också hos oss. Fortsättarna i KBG har en fullspäckad dag med tre uppvisningar; på förmiddagen för Katarinaskolans åk 3–4 och för gymnasiet, på eftermiddagen för Karis svenska högstadium, och på kvällen för familj och inbjudna gäster.

Ögonen tindrade på lågstadieeleverna när dagens första uppvisning var över:

”De var jättebra!” ”De är så fina!” löd kommentarerna.

”Musiken blev bättre mot slutet”, säger en pojke som tyckte de första numren var lite gammaldags.

Det bästa med programmet var ändå fortsättarnas eget dansnummer, höll alla med om.

På programmet i år finns traditionella salongdanser, modernare pardanser och till slut fortsättarnas eget shownummer som bjuder på snygg och häftig koreografi med glimten i ögat till musik de spelar på sina egna fester.

Årets värdpar är Anastacia Aitio och Amos Horttana.

Text: Johanna Metsämäki

Fler bilder läggs upp här efter hand.