Patrik: ”KBG erbjöd extremt bra och mångsidig undervisning”

Patrik Ingman har studerat kemi- och processteknik vid Åbo Akademi efter studenten.

Var finns Karis-Billnäs gymnasiums gamla studenter i dag? Vilken vägkost gav KBG dem? I en serie texter låter vi våra alumner berätta om vart livet har fört dem och hur de har haft nytta av vårt närgymnasium som en språngbräda ut i studierna och arbetslivet. Det här är Patrik Ingmans berättelse.

”Nu när jag blickar tillbaka till min tid i Karis-Billnäs gymnasium känner jag mig lyckligt lottad över att ha haft ett bra gymnasium på min hemort. Gymnasiet erbjöd extremt bra och mångsidig undervisning som jag nu under mina fortsatta studier haft nytta av. Jämfört med andra medstuderanden tycker jag mig ha fått en bättre grund från gymnasiet, tack vare lärarnas undervisning.

Gymnasietiden består inte endast av studier utan även av mycket annat, som t.ex. att få delta i intressanta projekt, som Naturens rikedomar och ToKi. Båda projekten var extremt roliga och intressanta, då man fick resa runt, lära känna många nya människor och lära sig mycket nytt. KBG är ett mindre gymnasium, vilket bidrar till en bra gemenskap.”

Diplomingenjörer eftertraktade på arbetsmarknaden

”För tillfället är jag andra året på kemi- och processteknik vid Åbo Akademi. Vägen efter gymnasiet till Åbo Akademi var självklar för min del, då jag varit intresserad av fysik, kemi och matematik. Kemi- och processteknik är ett brett ämne som skapar oändliga arbetsmöjligheter efter examinationen. Diplomingenjörer är eftertraktade och det behövs mera av dem i arbetslivet, speciellt nu då det behövs nya lösningar till energikrisen som råder.

Vid sidan om studierna har jag haft turen att få vara med i Kemistklubben, ämnesföreningen för kemi- och processteknik samt kemistuderanden. Kemistklubben erbjuder mycket med varierande evenemang, allt från exkursioner och motionsturer till fester och företagsmässor. Kemistklubben är en medelstor föreningen med ungefär 200 medlemmar, vilket gör att man blir som en stor familj. Det här är några orsaker till att jag verkligen rekommenderar er att söka till kemi- och processteknik vid Åbo Akademi.”

Text: Patrik Ingman – KBG-student 2020

Läs fler berättelser här: KBG:s alumner berättar

Tags: , , , ,