KBG väckte Charlottas intresse för ekonomi – i dag jobbar hon för global IT-jätte

Gymnasiet var en av dom roligaste tiderna i mitt liv, och många av mina vänner från gymnasiet är dom som står mig närmast än idag. När jag började på KBG var jag helt säker att jag skulle bli läkare, men efter att ha börjat studera ämnena insåg jag att det inte alls var matematik, kemi och fysik jag tyckte var roligast.

Efter en kurs av Sven-Eric ”Svenne” Holmström, som hette ”placera rätt”, var det något som sade klick. ”Det är ju det här jag tycker är roligt och är bra på”, tänkte jag och ställde om mitt sikte på Hanken.

KBG är litet, men tack vare alla fantastiska lärare kunde jag hitta det som var rätt för mig och sikta högt i studentskrivningarna. Som jag minns det hade min klass lika delar bra fiilis och kämpaglöd, och resultatet blev att vår årskurs skrev ett av KBG:s genom tiderna bästa studentskrivningsresultat.

Jag kom in på Hanken, och hittade genast min plats i studierna och studielivet. Men visst var det en omställning att gå från KBG-familjen, till att bli en siffra bland hundratals studerande. På Hanken jobbade jag flera år som forskningsassistent och forskade i hur organisationer använder berättelser och narrativ för att bättre driva sin verksamhet.

År 2017 blev jag färdig ekonom och drogs direkt in i en intressant karriär bland snabbväxande teknologiföretag. Några krokar och svängar senare bor jag i Amsterdam och har återfunnit det intressanta ämnet jag fann på Hanken: storytelling.

Min arbetsgivare är en global IT-jätte, och mitt jobb är att hjälpa våra 7 000 säljare och konsulter runtom Europa, Mellanöstern och Afrika byta ut tråkiga presentationer mot trollbindande berättelser. Ett drömjobb som gymnasisten Charlotta aldrig kunnat föreställa sig fanns!

Det är en stump från Karis till Amsterdam, men som tur bor två av mina bästa vänner från gymnasiet en kort tågresa bort. Vi finns vi överallt, vi KBG:are!

Charlotta Björk Danielsen
student från KBG 2011

Läs fler berättelser här: KBG:s alumner berättar