Åren i KBG gav Johanna oförglömliga minnen – och inspirerade henne till att själv bli lärare

Var finns Karis-Billnäs gymnasiums gamla studenter i dag? I en serie texter låter vi våra alumner berätta om vart livet har fört dem och hur de har haft nytta av vårt närgymnasium som en språngbräda ut i studierna och arbetslivet. Det här är Johanna Michelssons berättelse.

Karis-Billnäs gymnasium var ett självklart val för mig, eftersom jag visste att jag ville gå i gymnasiet och inte var intresserad av någon speciell linje. I dag är jag väldigt tacksam för att jag valde att studera där.

Gymnasietiden har gett mig många fina minnen, som jag alltid kommer att komma ihåg. Stämningen mellan studerande och lärare, alla roliga projekt och alla intressanta människomöten. Jag valde att läsa biologi, lång matematik och kemi. Dessa ämnen skrev jag i studentexamen, och såklart ”de vanliga” ämnena till. När jag började gymnasiet fanns inte ännu ”poängssystemet” när man söker vidare, så jag läste ämnena helt med tanke på eget intresse.

Efter gymnasiet fick jag direkt en studieplats vid Åbo Akademi. Jag studerar nu för tredje/fjärde året till klasslärare vid Åbo Akademi och fakulteten för pedagogik och välfärdsstudier. Fakulteten finns i Vasa, men jag bodde där i endast ett år på grund av coronapandemin. Studielivet i Vasa var roligt så länge det varade.

Under min studietid vid klasslärarutbildningen har jag redan hunnit ha två egna klasser. Ett vikariat över en hel termin och ett vikariat över några månader.

Summa summarum var Karis-Billnäs gymnasium ett bra val för mig. I skrivande stund märker jag att det snart är fem år sedan jag fick chansen att åka till Sydafrika med det dåvarande projektet Makana10. Resan till Sydafrika med två andra studerande och Gunilla Ekholm-Ruohonen kommer jag aldrig att glömma. Resan har påverkat mig på många sätt, och den är nog en delorsak till att jag småningom kommer att kunna kalla mig själv klasslärare.

Hoppas att även du som tvekar söker till Karis-Billnäs gymnasium. Du kommer inte att ångra dig!

Johanna Michelsson
student från KBG 2019

Läs fler berättelser här: KBG:s alumner berättar