Ny styrelse blickar bortom pandemin

Coronavardag. Den nya styrelsen håller avstånd men är ändå ett tajt team. Från vänster: Aurora Aitio, Jennifer Vihlman, Noah Lönnqvist, Malin Mäkinen, Ludwig Grönroos (på golvet), Julian Kevin, Viktor Löflund, Oliver Heikkinen, Anna Niemelä, Sandra Björklöf och Kaisla Dahlqvist. FOTO: Benjamin Lundin

Coronapandemin satte käppar i hjulet för fjolårets studerandekårsstyrelse och dess ambitioner. När en ny styrelse nu tillträder gör de det med drömmen om att kunna ordna fler evenemang – om inte fysiskt, så åtminstone på distans.

– Jag vill ge lite mer uppmärksamhet åt speciella dagar längs med året. Jag var själv besviken på att svenska dagen inte uppmärksammades mer här i skolan, säger styrelsens nya ordförande Kaisla Dahlqvist.

– Andra dagar jag skulle vilja fira mer är internationella kvinnodagen och pride, fortsätter hon.

Dahlqvist var videordförande i studerandekårsstyrelsen 2020 och studerar för andra året vid Karis-Billnäs gymnasium. Hennes tid vid skolan har i stor utsträckning präglats av coronapandemin med distansstudier under både första och andra året.

Det här har den tidigare styrelseordföranden Elsa Colérus känt av.  När hon tillträdde i början av 2020 hade hon visioner om att höja trivseln och välmåendet bland de studerande. Ett led i det här var att fräscha upp studerandeköket.

Hur gick det?

– I och med att coronan kom hann vi inte göra så mycket. Vi inhandlade fyra stycken tallrikar, så man kan säga att vi har satt bollen i rullning, säger Colérus.

Förutom de fyra tallrikarna har styrelsen bjudit på godis och skaffat brädspel till studerandeutrymmet.

Tackar för sig. Studerandekårsstyrelsen vid Karis-Billnäs 2020 bestod av följande medlemmar (från vänster): Victor Löflund, Julian Kevin, Kaisla Dahlqvist, Malin Mäkinen, Sandra Björklöf, Emelie Jungner, Stella von Bonsdorff, Olivia Jalonen, Saga Österberg, Cajsa Lönnberg och Elsa Colérus. FOTO: Benjamin Lundin

Hon konstaterar att det var svårt att göra något då styrelsen befann sig på distans under stora delar av sin mandatperiod.

– Då vi fick komma tillbaka var åtminstone min motivation inte speciellt hög, eftersom hotet om distansundervisning hela tiden hängde över oss och vi tvingades ta coronan i beaktande.

Den nya styrelsen med Kaisla Dahlqvist i spetsen går in i styrelsearbetet väl medveten om utmaningarna.

–  Jag hoppas att pandemin tar slut, så att vi till exempel kan ordna den årliga självständighetssupén och andra evenemang. Men även om vi inte kan ordna fysiska evenemang ska vi försöka ordna dem på distans, säger Dahlqvist.

När det kommer till att ordna distansevenemang har Kaisla Dahlqvist själv vanan inne. Hon agerade värdinna vid Karis-Billnäs gymnasiums julfest tillsammans med den ena av sina nyvalda trivselministrar, Aurora Aitio.

Studerandekårsstyrelsen vid Karis-Billnäs gymnasium ut 2021 har följande uppsättning:

Ordförande
Kaisla Dahlqvist

Videordförande
Oliver Heikkinen

Sekreterare
Anna Niemelä

Kassör
Julian Kevin

Marknadsföringsansvarig
Viktor Löflund

Trivselminister
Sandra Björklöf
Aurora Aitio

Övriga styrelsemedlemmar:
Malin Mäkinen
Jennifer Vihlman
Julia Berlin
Ludwig Grönroos
Noah Lönnqvist