Gamlas dans med modern twist

I går var skolan full av abiturienter som sprang omkring i skottsäkra västar. I dag har dammet lagt sig efter bänkskuddardagen och fortsättarna är plötsligt äldst i skolan. Det här firas med Gamlas dans.

Elever från Katarinaskolan, Karis svenska högstadium och första årets studerande vid Karis-Billnäs gymnasium har i dag fått njuta av en högklassig dansuppvisning. På kvällen fortsätter festen med den stora finalen inför nära och kära.

Förutom de klassiska danserna har fortsättarna skapat en egen KBG-dans. Den framförs till musik av, bland andra, Norlie & KKV, Psy, Village People och Avicii – och kulminerar i en så kallad ”wall of death”. Företeelsen, som i vanliga fall hör hemma på de tyngsta punk- och metalkonserterna, går ut på att man delar upp sig i två led och därefter glidtacklar in i det andra lägret i full fart. Only in Karis.

Se bilder i högupplöst format här:

Gamlas dans 2020