Fortsättarna besökte Lahtis

På onsdagen inleddes samarbetet mellan KBG och Lahden lukio Gaudia och detta var vår första träff. 

Tidigt på onsdagsmorgonen samlades en stor del av fortsättarna på tågstationen för att stiga på tåget till Lahtis. Tågresan gick snabbt och när vi väl var framme i Lahtis fick vi ett varmt mottagande vid tågstationen och sedan började vi promenera till Gaudia. Under skoldagen fick vi lära känna många nya finskspråkiga studerande och vi fick också följa med olika lektioner i de båda inhemska språken. Genom att träffa och diskutera med studerande från Gaudia fick de öva sin svenska och vi fick öva vår finska. Lahden lukio Gaudia är ett stort gymnasium med över 1300 studerande. Det var därför väldigt intressant att gå runt i den enorma skolan och bekanta sig med deras utrymmen då vi kommer från ett betydligt mindre gymnasium. 

På väg till skolan

 

Studerandena lär känna varandra

 

Efter att skoldagen tog slut var det dags att bekanta sig med själva staden Lahtis. Vi fick bland annat se kyrkan, hopptornen i Salpausselkä, hamnen och torget. Lahtis bjöd på solsken och fint väder! Dagen avslutades med musikalen FAME som har producerats av studerande från Gaudia. 

 

Promenad runt Lahtis

 

 

 

Alma Björklund, 27.4.2023