På besök i Paris

Den första oktober var det äntligen dags för åtta fortsättare och abiturienter som studerar franska och KBG:s lärare i franska Monika Andtfolk att resa till Paris! KBG blev medbjudna till resan av Ekenäs gymnasium vilket vi är väldigt tacksamma för. Resan varade i fem dagar under vilka vi besökte olika sevärdheter, bland annat Eiffeltornet, Louvre, Versailles, Notre-Dame och mycket, mycket mer. Utöver detta fick studerandena lära känna varandra bättre och knyta nya vänskapsband. 

 

Anastasia Aitio förklarar så här hur en typisk dag i Paris kunde se ut: 

– På dagarna besökte vi ofta olika sevärdheter och så bekantade vi oss med staden, ibland var vi alla som en stor grupp eller så delade vi på oss i två grupper om det fanns olika intressen för den dagen, vilket var bra så att alla fick göra vad de ville. På kvällarna hade vi oftast fritid och då brukade vi umgås med varandra och gå på olika restauranger i närheten där vi bodde, alltså i Ivry-sur Seine. 

 

Malva Sjöblom som har läst franska i tre, snart fyra år fick nu äntligen chansen att resa till Paris då gymnasierna ordnade denna resa. 

– Jag blev nog sugen på att resa till Frankrike igen efter att vi nu har varit där, och franska är ett så fint språk.  Jag kommer nog fortsätta läsa franska i gymnasiet, säger Malva. 

  – Det bästa med resan var att man fick så många nya upplevelser som man kommer att komma ihåg länge. Staden var också otroligt vacker, fortsätter Malva.

Malva tycker att det var roligt att gymnasierna samarbetade för på det sättet fick man nya vänner och man fick mera ut av resan. Hon tycker också att det borde ordnas mera resor för studerandena i fortsättningen. 

 – Det blir liksom mera konkret och man lär sig på ett annat sätt, och så får man ju förstås tillämpa sina kunskaper, säger Malva i hopp om nya resor.

 

Resan till Paris gav inspiration för studerandena att lära sig mera franska och använda språket mera. Genom att se kulturen och människorna i Frankrike blev man motiverad till att fortsätta sina studier i franska!

KBG vill än en gång tacka Ekenäs gymnasium för vårt samarbete och för att vi fick följa med er till Paris, tack!

 

På väg till Louvre

 

Trädgården utanför Versailles

Stadshuset

 

Lunchkryssning på Seine, med fin utsikt!

 

Basilikan i Montmartre, Sacré Coeur

 

Notre Dame

 

 

Alma Björklund