Joakim Nyman – KBG:s nya lärare i engelska

 

Våren 2022 gick Gunilla Ekholm-Ruohonen i pension efter många fina år i Karis-Billnäs gymnasium. Jakten på en ny lärare i engelska började och på hösten 2022 stegade Joakim Nyman in i byggnaden. Joakim har själv studerat i Karis-Billnäs gymnasium och varit Gunillas elev. 

Efter sin gymnasietid har Joakim hunnit med mycket. 

– Jag är en gammal Karisbo som efter studierna har flyttat till Ekenäs med min sambo som jag träffade på ett sommarjobb och tillsammans har vi en dotter. I gymnasiet och universitetet visste jag ännu inte vad jag ville bli och tog lärarstudier på slutet och tyckte att det var riktigt intressant. Jag hade först planerat att fara utomlands och jobba med något internationellt men ju äldre jag blev desto mindre roligt verkade det. Jag var  ändå på två utbyten under studietiden, ett i USA och ett i Belgien men tröttnade sen. Det var inte riktigt min grej att vara utomlands. 

Joakim tillägger att största delen av fritiden nuförtiden går åt att renovera och spela frisbeegolf med vänner. 

Joakim inledde sina studier i Karis-Billnäs gymnasium 2007 och blev student 2010. Nu är han tillbaka som lärare efter ganska många år. 

– Det är ju förstås konstigt att vara tillbaka för allt ser ju nästan likadant ut. Alla rum är samma och många av mina gamla lärare är nu mina kollegor. 

Joakim berättar också om tiden då han var elev på Gunillas lektioner.

– Jag var nog inte den mest uppmärksamma. Men en gång när jag gick på tvåan hade jag en presentation och hämtade med den där gamla affischen som hänger där på väggen. Jag var med i en uppsatstävling med Janne och jag vann en resa till USA 2009. Då köpte jag med den där från Washington, så Janne fick en och Gunilla en, berättar Joakim. 

Innan Joakim började jobba i KBG hade han en del andra jobb. 

– Innan jag kom hit jobbade jag i högstadiet i Kyrkslätt och före det i gymnasiet. Jag har också jobbat lite i Lärkkulla, lite i Novia och före det jobbade jag i Alko i sex år, säger han glatt. 

Joakim tycker att de första intrycken av KBG är lovande. 

– Jag tycker att det till och med är bättre än när jag gick här, det är bra sammanhållning. Det är nog kanske det jag märkte först, berättar han. 

Inför det kommande läsåret ser Joakim bland annat fram emot olika evenemang. 

– Det blir ju intressant. Det är första penkisen på länge så det blir roligt att se. Gamlas dans kommer också vara roligt att se. 

 

Ida Holmberg