Abiturienternas temavecka

Årets abiturienter ordnade  en temavecka i samband med TJ100. TJ100 står för de finska orden “Tänään jäljellä” vilket betyder hur många skoldagar det ännu är kvar. I KBG ville Abina fira med en hel temavecka, det vill säga varje dag var det olika teman. 

Tidigt på måndagsmorgonen ställde sig abiturienterna vid skolans dörrar för att dela ut sopsäckar till alla nybörjare och fortsättare. Dagens tema var “Abi on jumala” vilket betyder att abiturienterna klädde ut sig till gudar medan de yngre eleverna klädde sig i sopsäckar. 

Tisdagens tema var ombytta kön; pojkarna klädde sig i fina färgglada klänningar, sminkade sig fina medan flickorna målade skägg och hade manliga skjortor och andra huvtröjor. 

 

På onsdagen fylldes skolan av svartklädda och rockiga abiturienter. 


På torsdagen gick Abina bak i tiden, nämligen till 2000-talet. Jeans med låg midja och mycket rosa fanns med. Alla abin föddes i början på 2000-talet och därför hittade vi även utklädda bebisar på torsdagen.  

På fredag morgon kryllade skolan med nyvakna abin i pyjamas; detta för att fira den stora dagen Tj100. I KBG har det blivit en tradition att komma med pyjamas till skolan den dagen och årets abiturienter kunde inte vara sämre. En av abiturienterna bjöd även alla på plättar den stora dagen till ära. 



Abiturienternas vecka var ett roligt sätt att fira Tj100 och de flesta abin uppskattade det. Abiturienternas samhörighet och stämningen förstärktes.

 

Ida Holmberg & Eden Wessman