Studerandekåren i ett nötskal

Oliver, Ludwig och Anna utgör en del av studerandekåren

I vintras valdes studerandekårstyrelsen för 2022. I styrelsen sitter 14 medlemmar, Oliver Heikkinen valdes till ordförande, Alma Björklund till vice ordförande och Noah Lönnqvist till kassör. I styrelsen hittar vi också sekreteraren Anna Niemelä och Ludwig Grönroos.

Studerandekåren säljer mellanmål och uppdaterar skolans händelser på Instagram. Nytt för i år är vloggveckorna på Instagram då var och en från studerandekåren vloggar på instagram en hel vecka om sin vardag i KBG. Studerandekåren lyckades även samla in 370 euro till Ukrainainsamlingen och som tack bjöd studerandekåren på mockarutor till alla elever.

 

I studerandekåren sitter Oliver Heikkinen som ordförande. Han berättar att han vill vara med och påverka och få ledarskapserfarenhet. Oliver har suttit med i styrelsen förut men han tycker ändå att studerandekåren 2022 är bäst hittills.

– Det är roligare nu när vi fortsättare är äldst och nybbisarna är med. Nu kan vi säga mer och påverka, “shakki” vågar uttrycka sig mera. 

Oliver tycker att det bästa med att få vara med i studerandekåren är att ordna evenemang. Han uppmuntrar även alla att gå med i studerandekåren. 

 

Anna Niemelä fungerar som sekreterare i studerandekåren. Hon berättar att det inte var självklart för henne att vara sekreterare till en början. 

– Först ville jag inte fungera som sekreterare men när mitt namn föreslogs antog jag den nya utmaningen och insåg att det inte var så farligt. 

Anna tycker att det bästa med studerandekåren är att ordna evenemang och påverka skolan men framförallt skolandan.

 

Ludwig Grönroos är en av studerandekårens medlemmar. Han har ingen specifik uppgift i studerandekåren men han berättar om allt som har gjorts under året. 

– Vi har ordnat vappensähly och vi har förnyat lite i skolans rastutrymmen, bland annat en ny soffa har införskaffats.

Ludwig berättar också att det är ett härligt gäng i studerandekåren. Han tycker att det är roligt att förverkliga olika saker som majoriteten önskar, som till exempel att fixa rastutrymmen. 

 

Monika Andtfolk fungerar som handledare för studerandekåren.

– Min uppgift är att puffa på och hjälpa till där det behövs.  

Monika berättar att hon har suttit med som handledare under 15 år i två olika omgångar. Monika tycker att det bästa med studerandekåren är att få vara med trevliga studerande. Hon blir glad när studerande aktiverar sig även fast det inte alltid är så lätt. 

 

Eden Wessman