Vår nya lärare Sabina

Sabina Mulari

När vi  hösten 2021 inledde skolåret fick  Karis-Billnäs gymnasium och Karis svenska högstadium en ny lärare, nämligen Sabina Mulari. Hon undervisar i psykologi, filosofi och religion. Hennes huvudämne är religion och biämnet är psykologi. Hon har jobbat som lärare i över 20 år i bland annat Kimito och Pargas. 

Sabina är bosatt i Masku lite utanför Åbo. Hon pendlar till Karis varje dag. 

När jag frågar henne om vilket av hennes ämnen, psykologi, filosofi eller religion, som är hennes favorit svarar hon att hon har mer favoritämnen inom de tre olika ämnena. 

– I psykologin tycker jag mest om personlighetspsykologi,  i religionen tycker jag mest om främmande religioner och etiken är favoriten i filosofin.  

Hon tillägger att filosofin är något nytt för henne att undervisa och filosofi 1 är lite mer  kämpigt. 

– Man kommer inte in på djupet utan man skrapar bara på ytan av vad filosofi egentligen är, det är också mycket teori och många filosofer att hålla reda på, förklarar Sabina

 Innan Sabina började jobba i Karis jobbade hon 12 år i Kimito . Men varför bytte hon arbetsplats?  På frågan varför hon bytte arbetsplats svarar hon:

– Jag ville ha lite förändring och nya utmaningar, svarar Sabina

Sina första intryck av KBG sammanfattar hon så här:  

– Lite yrt i början men skolan har en bra stämning och jättetrevliga elever och kollegor. Jag trivs bättre och bättre hela tiden, säger hon glatt

Sabina har även provat på andra jobb.  

– Under studietiden hade jag sommarjobb på åldringshem och som guide, berättar hon.

När jag frågar henne om hon har några andra yrken än lärare svarar hon nej. Hon har heller inte funderat på andra yrken. 

– Läraryrket har varit mitt drömjobb sen liten, Jag har aldrig funderat på att byta yrke utan jag lever min dröm, berättar Sabina glatt .  

På fritiden brukar Sabina vara på stugan och hon lyssnar även på mycket ljudböcker när hon pendlar. 

När jag frågar henne om hon har några dolda talanger berättar Sabina att hon kan sjunga. 

 

Eden Wessman