Höstkänslor i KBG

I skolans korridor flödar en fräsch känsla av ny ork och nya tager. De orangeröda löven faller med vinden utanför skolans fönster och höstkylan har lockat fram de varma hemstickade yllesockorna.

På vägen till skolan pryds stadens gator av höstens varma och mjuka färger, och på en av gatorna syns Lång-Kaje arbeta hårt med de virvlande löven med en kratta i handen. Stadens arbetare planterar färggranna och ståtliga callunor i gågatans blomlådor. 

Abiturienterna hörs glatt diskutera sina preliminära vitsord från skrivningarna, och nybörjarna sina vitsord från deras allra första provvecka någonsin. För fortsättarna gäller bara det samma gamla vanliga. 

Kursantalen stiger på wilma och antalet börjar för vissa nå fram till mål. Känslan av hopp och lättnad bland abiturienterna om att snart igen få inleda ett nytt kapitel i livet sprids med rask takt från studerande till studerande.

Nybörjarna börjar känna sig hemma och kan äntligen ta djupa andetag och bege sig med raska steg till sina klassrum. 

Höstlovet och alla helgons dag närmar sig. Planer för lovet smids och halloweenkostymer diskuteras.

Bortsett från allt det hemska som händer i världen har vi det bra inom gymnasieskolans väggar och bland höstens varma och mjuka färger.

 

Malin Mäkinen