Filmåret 2019

 

 

 

 

 

 

 

Året har bytt och ett nytt år betyder nya filmer som kommer ut.

2019 är ett stort år för Disney när det gäller filmer men det är inte bara Disney som kommer att ha ett bra år. Många filmserier kommer få sitt slut i år men många kommer också se sin början i år.

 

Januari

Glass

Premiär 18.1

Sista delen i M. Night Shyamalans trilogi som började med Unbreakable och fortsatte med Slit och som nu får sitt slut i Glass. Samuel L Jacksons karaktär Mr. Glass återvänder tillsammans med Bruce Willis karaktär David Dunn. Mr. Glass och Dunn söker båda efter Kevin Wendell Crumb, spelad igen av James McAvoy, en ung man med 24 olika personligheter.

 

How To train your Dragon: The Hidden World.

Premiär: 25.1

I den här filmen ser vi det sista äventyret med Hiccup och hans drake Toothless och deras vänner. När deras hem är attackerat av Grimmel, en elak man som dödar drakar för skojs skull måste Hiccup försöka hitta den enda platsen där drakar är säkra, Den hemliga Världen.

 

Februari

The Lego Movie 2: The Second Part

Premiär 8.2

Fem år efter Taco Tisdag blir Legovärlden invaderad av utomjordingar från rymden och från planeten Duplo. Nu måste Emmet tillsammans med sina vänner stoppa Duplona från att förstöra allt och alla.

 

Alita: Battle Angel

Premiär 14.2

Sett i framtiden, i en tid där människor har börjat med att förbättra sig själva med cybernetiska delar, hittar en man en förlorad och nästan förstörd cyborgflicka. Nu börjar hennes resa till att upptäcka vem hon är och vad hennes del i historien är.

 

Mars

Captain Marvel

Premiär 6.3

Under 1990-talet får jorden besök av hjälten Captain Marvel när jorden hamnar mitt i en galaktisk strid mellan två utomjordiska samhällen. I en tid då Captain America ännu inte har blivit hittad och Iron Man ännu inte har gjort sin Iron Man-rustning måste Captain Marvel ta hjälp av Agent Nick Fury.

 

Dumbo

Premiär 29.3

Disneys live action-version av den klassiska animerade filmen om den lilla elefanten som lär sig att flyga.

 

April

Shazam!

Premiär 5.4

Historien om hur Billy Batson, en tonårig pojke får superkrafter av en trollkarl och måste hjälpa till att rädda sin stad.

 

Hellboy

Premiär 12.4

Hellboy måste hjälpa sina vänner med att stoppa en elak häxa som är helt fokuserad på hämnd.

 

Avengers Endgame

Premiär 24.4

Efter att Thanos har dödat hälften av allt liv i universum måste resten av hjältarna komma på en plan att stoppa honom och ta tillbaka det han gjorde.

 

MAJ

John Wick Chapter 3: Parabellum

Premiär 16.5

Efter att ha dödat en framstående medlem av den internationella organisationen The High Table, måste nu John Wick, en framstående lönnmördare, försöka överleva med ett pris på sitt huvud och alla andra lönnmördare efter sig.

 

Aladdin

Premiär 24.5

Disneys återberättelse av deras klassiker Aladdin. Den här gången med riktiga människor.

 

Godzilla: King of the monsters

Premiär 31.5

När organisationen Monarch hittar och återupplivar många urgamla monster måste Godzilla göra allt för att bli kung över dem.

 

Juni

Men in Black: International

Premiär 14.6

The Men in Black har alltid skyddat jorden från universums avskum. I det här nya äventyret tacklar de sitt största hot hittills: en förrädare i deras organisation.

 

Juli

Spider-Man: Far From Home

Premiär 5.7

När Peters klass blir attackerad under deras skolresa i Europa måste han hjälpa Agent Fury med att stoppa Mysterio, mannen bakom attackerna.

 

The Lion King

Premiär 19.7

Realistiska lejon i berättelsen om Simba. Det utstötta lejonet Simba måste stoppa Scar från att förstöra ordningen på savannen.

 

September

IT: chapter 2

Premiär 6.9

Efter tjugosju år sedan hemskheterna i IT har The Losers Club vuxit upp och flyttat, tills ett förödande telefonsamtal för dem tillbaka.

 

Oktober

Joker

Premiär 4.10

Baserad på DC comics The Joker.

En misslyckad stand-up komiker blir galen och blir en psykopatisk mördare.

 

December

Star Wars: Episode IX

Premiär 18.12

Sista delen om The Skywalkers. Rey och resten av de överlevande måste komma på ett sätt att stoppa den elaka Kylo Ren och hans imperium The First Order.

 

Ulrika Schulman