Roligt på bokmässan 2017

Studerandena och lärarna vid Karis-Billnäs gymnasium fick än en gång ta del av bokmässan som årligen ordnas i Helsingfors mässcenter. Vi hade möjlighet att lyssna på ett flertal författare som berättade om sina egna böcker. Flera olika bokförlag hade böcker till salu, både för vuxna, ungdomar och barn. På bokmässan finns förstås också många olika restauranger och caféer man kunde besöka då man blivit hungrig och trött.

Bokmässan var fylld med människor redan tidigt på morgonen.

Under mässans lopp pratade vi med två gymnasiestuderande, Elsi Kesäläinen och Martin Jungar. Vi frågade bland annat om vad de tyckte om bokmässan som helhet.

Elsi Kesäläinen går på bildkonstlinjen vid Tölö gymnasium. Hon tyckte dagen var helt rolig, men var besviken över att inte ha hittar den bok hon sökte. Hon tillade glatt att hon gärna skulle besöka mässan nästa år med vänner. Någonting hon blev förvånad över var den stora mängden människor som faktiskt besöker mässan. Hon förväntade sig inte så många eftersom mässan trots allt är flera dagar lång.

Martin Jungar studerar vid Karis-Billnäs gymnasium. Han åker till bokmässan varje år med sin familj. Fastän han själv inte är så värst intresserad av läsning, får han istället chansen att se bekanta på mässan.

Martin kommenterade också att det är en bra sak att skolan ordnar dagar då de studerande får lite omväxling i skolvardagen. Han tycker att det borde ordnas flera dagar som den här.

Intervju på gång

Bussen hittade vi i ett bokcafé, vars huvudsakliga inredning var från böcker.


Joel Willans berättade om sin bok “101 very Finnish problems”

 

Senare fick vi veta att han skulle skriva autografer åt dem som köpte boken från Gummerus

 

Några minuter senare lämnade vi glatt Gummerus med två kassar.

 

Enligt oss var dagen lyckad, och vi hoppas på att vi får chansen att åka nästa år igen.

 

Erika Tuomi och Julia Westerlund