En livstid med Harry Potter

 

harry-potter-and-the-cursed-child-poster-461923

Jag tror inte att någon har kunnat undgå att en ny Harry Potter-bok har utkommit detta år. Fansen har väntat med spänning på hur deras favoritbokserie fortsätter. Faktum är dock att det är ganska riskabelt att fortsätta skriva på en så älskad bokserie. Harry Potter är naturligtvis inte den första bokserien som man har fortsatt att skriva på efter att serien slutat. Resultaten på sådana försök har haft varierande resultat. I fråga om Harry Potter och det fördömda barnet har fortsättningen gjorts väl. Detta beror på att J.K Rowling som skrev den ursprungliga bokserien också har varit med då den nya boken gjorts och bokens stil är väldigt annorlunda än de tidigare sex böckerna. Harry Potter och det fördömda barnet är nämligen en pjäs.

Den nya Harry Potter-boken tar plats 19 år senare. Nu har de världskända karaktärerna barn och barnen skall nu börja på Hogwarts. I skolan går saker och ting inte så bra för Harrys son Albus Potter som hamnar i elevhemmet Slytherin. Till råga på allt har Albus bara en kompis som är son till Draco Malfoy. Situationen är svår för både Harry och Albus vilka har en väldigt dålig relation till varandra. På grund av den dåliga relationen börjar Albus och hans kompis leka med tiden och allting är nära att förstöras.

Boken är bra och intressant är min korta slutsats. Det är väldigt positivt att bokversionen också är skriven som en pjäs. Detta gör att flera personer blir vana vid att läsa pjäser och ser att det inte är så farligt. Personligen tycker jag att boken var väldigt bra och intressant. Det var positivt när de gamla vanliga karaktärerna var med i boken. Detta gjorde att man kände sig mer engagerad i berättelsen.

Förutom denna nya bok som alla Potterfanatiker är väldigt glada över kommer det också en ny film som placerar sig i Wizarding world (Harry Potter-världen) före Hogwartstiderna. Denna film heter Fantastic Beasts and Where to Find Them och har premiär 18.11.2016. Filmen ryktas ha en fortsättning på fyra filmer. Detta betyder att vi kanske aldrig behöver säga adjö till den älskade Harry Potter och få en livstid med de härliga Harry Potter-berättelserna.

 

Titel: Harry Potter och det fördömda barnet

Orginaltitel: Harry Potter and the cursed child

Författare: Jack Thorne
Berättelsen: J.K Rowling, Jack Thorne och John Tiffany
Format: Pjäs
Genre: Fantasy

Utgivning: 31.7.2016


Text: Mathilda Liljestrand