Gamlas Dans – 2016

Amanda Söderström

Traditionsenligt firade Karis-Billnäs gymnasiums andraklassare “Gamlas dans” i år igen. Detta år dansade 36 stycken flickor och pojkar, för att fira att vi blev äldst i skolan. Vackra klänningar i en massa olika färger, glitter, smycken, stiliga frackar och en väldigt glamorös känsla spred sig bland deltagarna under hela dagen.

Förutom en glamorös känsla var vi alla väldigt nervösa och spända.

Värdparet var Esmeralda Löfberg och Emil Grönmark. Värdparet presenterade alla par och välkomnade gästerna.

received_1012481928840974

Bild: KBG

 

Vi bjöd på tre stycken föreställningar; för lågstadiet, högstadiet, gymnasiet och såklart för våra nära och kära. Vi hade övat massor och föreställningarna gick galant. Under kvällen bjöd vi dessutom på välkomstdrink och tilltugg i pausen.

Sara Oraheim

Förutom de traditionella danserna som wienervals och tango uppträde vi dessutom med en egen dans gjord av Eira Aalto och Shanti Grönholm, en dans med moderna låtar och med roliga rörelser.

Vi valsade runt i skolan hela dagen i klänningar, klackar, frackar och lackskor. Vi hade fotograferingar och fick hela dagen höra hur fina vi var.

När sista föreställningen var slut begav vi oss vidare och firade en lyckad kväll med alla andra klasskamrater och de utomstående som hade hjälp till med förberedelser och utförande av en magisk dag.

 


Text: Shanti Grönholm

Bilder: Amanda Söderström, Sara Oraheimo