En kväll fylld av succé

Onsdagen den 7 mars 2018 ordnades Band Slam för första gången någonsin. Band slam är en reformerad version av Karis music show som tidigare musikläraren Susann Sonntag höll i trådarna för.

Showen som Susann ordnat tidigare år har alltid varit en stor succé så nerverna satt sannerligen i inför årets show. Studerandena hade satt ner mycket tid på att öva, förbereda och finslipa sina nummer och det hela blev en fin helhet. Peik Aspbäck fyllde Sonntags skor mycket väl.

Stämningen både på och bakom scenen var sannerligen härlig. Peik förgyllde stämningen backstage genom att lägga fram bland annat coca-cola och lite smått och gott att äta. Kvällens show lämnade stora spår i både musiker och artister och också bland samtliga i publiken. Trots att publiken inte var lika stor som man hade hoppats så var det inte märkbart mindre än fullsatt. Vid kvällens sista nummer var publiken på fötter och dansade och sjöng med i Blame it on the boogie och ropade efter encore. Kvällen var kort sagt lyckad.

Dagens show var även lyckad och förgylldes av lärarbandets framträdande. Speciellt deras version av Nirvanas – Smells like teen spirit fick elever och övriga lärare att glatt klappa med och det hela var minst sagt underhållande.

Peik uttryckte sin tacksamhet ett flertal gånger och tyckte själv att kvällen blev otroligt lyckad.

“Jag har lite svårt att hitta ord. Jag är så stolt och imponerad och rörd och nöjd med er alla! Gårdagen blev just som den skulle, jättebra stämning både på och bakom scenen från början till slut”, skrev Peik till sina elever dagen efter showen.

Nu kommer i alla fall gymnasiebanden ta en paus för att ladda om och vila för att sedan fortsätta efter påsken. Något som är välförtjänt och kanske även välbehövt.

Ungdomarna har jobbat hårt och förtjänar en stund för sig själva. Många av gymnasisterna välkomnar ledigheten och kommer använda tiden till att förbereda sig inför vårens studentskrivningar.

Man hoppas på en lika fantastisk show under de kommande åren. Gästframträdandet av Ekenäs gymnasium var något man inte gjort förut men även deras framträdande var mycket lyckat. De uppträdde med två låtar som de klarade utan bekymmer. Kanske kommer vi att se fler musikaliska samarbeten mellan våra skolor i framtiden.

Bandet The WaLe’s uppskattades också högt då de uppträdde med ett otroligt och djupt imponerande musikaliskt arrangemang. Bandet består av bröderna Lerviks och syskonen Wadenström samt Elias Knaapinen.

De olika tillvalsgrupperna från högstadiet lyckades lysande med sina uppträdanden trots att en av sångarna i 8:ornas tillvalsgrupp olyckligtvis hade skadat sig tidigare på onsdagen och inte hade möjlighet att uppträda. Eleverna kämpade på och de nödvändiga ändringar som gjordes i sista minuten satt perfekt då det väl gällde.

Kvällens konsert slutade med att rektor Mikael Eriksson sade några vänliga ord och tackade publik och elever och självklart även Peik för allt det hårda arbete som inte varit möjligt utan honom.

 

Andrea Degerlund