Jag Röstade!

Klockan var lite över halv två när jag stod inne i Ristin Koulu i Virkby. Jag var lite nervös men framför allt kändes det spännande att äntligen få rösta.

Framför anmälningsplatsen var det en liten kö men det gick snabbt framåt. Min pappa gick före mig, sedan blev det min tur. Det blev lite strul när jag skulle anmäla mig p.g.a. att jag är en 00:a och har en bokstav istället för ett streck i min personbeteckning och för att det här var första gången jag röstade. Men till slut fick valfunktionären det att fungera. Jag fick min röstsedel och gick till röstningsbåset.

Jag hade följt med i de olika kampanjerna, mest SFP:s, p.g.a. att min mamma deltog i den kampanjen och jag hade redan på förväg valt vem jag skulle rösta på. Jag skrev ner siffran och gick sedan och fick valsedeln stämplad och jag släppte ner den i valurnan.

Det var ganska spännande att rösta, i synnerhet när det var presidentval och inte något kommunalval eller liknande när jag röstade första gången. Jag tänker nog fortsätta att rösta och följa med i politiken. Nästa val är riksdagsvalet nästa år i april och efter det är det dags för Europaparlamentsval.

Jag tycker själv att det är viktigt att rösta och få sin röst hörd.

Ulrika Schulman