Kingsman: The Golden Circle

Filmen Kingsman: The Golden Circle hade premiär 22.9 2017 i Finland. Filmen är uppföljare till Kingsman: The Secret Service från 2014. Filmen spelas i både 2D och 3D.

Action/Adventure/Comedy

Regi: Matthew Vaughn, Manus: Jane Goldman, Matthew Vaughn. I rollerna: Taron Egerton, Colin Firth, Mark Strong, Channing Tatum, Julianne Moore, Halle Berry, Pedro Pascal.

Matthew Vaughn återvände till att regissera uppföljaren till Kingsman: The secret Service (2014). Förutom Kingsman har han också regisserat Kick-Ass(2010) och X-Men: First Class (2011).

I filmen följer man åter Eggsy när han försöker balansera sitt liv mellan Kingsman, en hemlig spionorganisation, och sitt liv med sin flickvän Tilde som är prinsessa av Sverige.

Filmen börjar med att Eggsy blir attackerad av en man, men han lyckas komma undan.

Under en middag med sin flickvän Tildes föräldrar, kungen och drottningen av Sverige, blir Kingsmans olika högkvarter förstörda av missiler av en mystisk organisation kallad The Golden Circle.

Nu måste Eggsy och den enda andra överlevaren av Kingsman; Merlin, ta reda på vad The Golden Circle är. Deras resa tar dem till Kentucky där de hittar Statesman, en annan spionorganisation med baser i USA.

The Golden Circle tar värden som gisslan med hjälp av dödliga droger.

Nu måste Eggsy och Merlin med hjälp av Statesman rädda världen från The Golden Circle. Deras resa tar dem från England till USA till italienska alperna till djungeln i Colombia.

Det var en rolig och spännande film, som var en bra fortsättning på Kingsman: The Secret Service. Den är lika bra om inte bättre än dess föregångare. Man är inte rädd för att göra någonting annorlunda än i den tidigare filmen. Förhållandet mellan Eggsy och hans team är underhållande och Statesman visar roliga motsvarigheter till dessa herrelika spioner från England.

Som helhet var det en rolig och spännande film med bra karaktärer med bra dynamik och bra actionscener och en spännande handling.

Fyra hundar utav fem.

 

Ulrika Schulman